CARA MENGATASI SEMBELIT, TIDAK PERLU MENERAN NAJIS KERAS LAGI

05:52:00

Sembelit ditakrifkan sebagai kesukaran untuk membuang najis. Sembelit teruk berlaku apabila anda hanya membuang air besar sekali dalam seminggu.


GEJALA SEMBELIT YANG MENGGANGGU AKTIVITI HARIAN


1) Tidak selesa di bahagian abdomen

2) Tidak puas membuang air besar dan terpaksa berulang alik ke tandas

3) Pendarahan pada dubur disebabkan najis yang keras

Sembelit biasanya disebabkan pergerakan perlahan najis melalui usus besar.

PUNCA SEMBELIT YANG MESTI DIKETAHUI


1) Ubat-ubatan

2) Kurang mengambil makanan berserat

3) Gangguan hormon

4) Paras estrogen dan progesteron yang tinggi semasa mengandung

SUPLIMEN UNTUK MENGATASI SEMBELIT


Disini Nad ingin mencadangkan suplimen untuk mereka yang mengalami sembelit.


Fungsi SET SEMBELIT SHAKLEE

1) Melawaskan pembuangan air besar

2) Melembutkan najis

3) Mengelakkan berlakunya buasir

4) Membuang toksin dalam badan"Masalah buang air besar dan sembelit boleh menyebabkan ia menganggu kerja harian dan aktiviti kita setiap hari. Kulit mudah kusam akibat toksin didalam badan tidak dapat dibuang dengan sempurna.

Malah berat badan juga akan makin naik tanpa ada sebarang perubahan walaupun sedang berdiet.
Sembelit dan masalah penghadaman boleh menyebabkan usus kita menjadi tidak sihat dan ia boleh
menyebabkan buasir terjadi akibat dari terlalu kerap meneran dan menahan dari membuang air besar.

Jika terus dibiarkan masalah ini, ia boleh mengakibatkan badan kita tidak sihat dan kulit wajah kita pun kusam, tua dari usia sebenar kita dan kita boleh mengidap KANSER USUS.

Alhamdulillah itulah yang saya alami sebelum kenal set vitamin Shaklee ini. Pada mulanya saya
mengambil set menyusu asas yang terdiri dari alfalfa, lecithin dan Ostematrik. Alhamdulillah susu badan kembali meriah time tu dan yang paling menggembirakan saya ialah masalah sukar buang air besar dan kerap sembelit saya telah dapat diatasi.

Kalau ingatkan dahulu 2 kali seminggu atau 3 atau 4 hari sekali adalah rutin biasa saya dapat membuang. Dan dah tentulah ia sangat menyakitkan.

Pada mulanya saya menyangkakan adalah perkara biasa sebab badan saya baru kenal vitamin ni, mungkin tindak balas dari vitamin saja yang menyebabkan ia memudahkan pelawasan. Tapi sangkaan saya meleset. Masalah sukar buang besar dan sembelit saya terus hilang malah saya kini konsisten dapat membuang air besar 1 atau 2 kali sehari. Alhamdulillah.

Bila saya kongsikan kegembiraan saya ini dengan upline saya iaitu ummi mai md saupi. Barulah saya tahu Ostematriklah yang banyak membantu masalah saya ini.

Ostematrik Shaklee ini ialah supplement kalsium yang lengkap dengan pelbagai zat yang diperlukan oleh tubuh kita. Ia mengandungi mineral magnesium,fosforus,vitamin D, zink , kuprum, manganes dan boron.

Jadi terbukti Ostematik Shaklee bukan sekadar kalsium biasa.. Dan baru saya tahu jika ingin memilih pil kalsium pastikan pil kalsium yang kita pilih ada vitamin D agar ia membantu penyerapan kalsium ke dalam tulang dan tubuh kita dengan baik.

Alhamdulillah setelah konsisten mengambil set vitamin ini, apa yang menggembirakan hati saya selain masalah buang air besar dan sembelit dapat diatasi, berat badan saya juga kembali turun dan bmi saya kini stabil.

Kulit saya kini juga tidak kusam lagi malah sakit lutut yang saya alami kecederaan dizaman sekolah dulu kini tidak sakit lagi... Alhamdulillah.

Semoga dengan perkongsian saya ini, dapat membantu ibu-ibu dan mereka diluar sana yang mengalami masalah seperti saya dapat mengatasinya dengan mencuba set vitamin Shaklee ini. Alhamdulillah.

Dengan mengamalkan vitamin dengan konsisten, saya kini lebih sihat ,cergas dan gembira menjalani kehidupan harian saya.

Terima kasih Shaklee.."


Credit : SUPERMOM SHAKLEE STORY

Begitulah kisah Puan Hartini bagaimana beliau sengsara dengan SEMBELIT sehingga menganggu aktiviti harian beliau. Akhirnya selepas mengamalkan SET SEMBELIT Shaklee, alhamdulillah semuanya kembali kepada normal.

Adakah anda juga alami masalah sembelit seperti beliau? Boleh segera hubungi Nad dengan klik di bawah.

Atau anda boleh membuat pesanan terus dan membuat bayaran menggunakan kad debit. Klik di bawah.


No comments:

Powered by Blogger.