SAKIT BUAH PINGGANG KRONIK, NAK MAKAN APA UNTUK TAMBAH TENAGA?

10:00:00
Nad ada berbual dengan jiran depan rumah dan rupa-rupanya ibu beliau telah menjalani dialisis hampir lebih 10 tahun. Yang lebih buat Nad terkejut, kos untuk dialisis ni mencecah ribuan ringgit setahun.

Mahalnya..! terkejut tau.

Ingatkan rendah sahaja kos seperti rawatan biasa-biasa. 

Penting sangat untuk kita jaga kesihatan buah pinggang kerana akibat yang kita perlu tanggung jika buah pinggang rosak lagi teruk.

Kepada yang belum tahu, fungsi buah pinggang adalah untuk mencuci darah dan sisa buangan dan lebihan air yang diperlukan tubuh. Semakin kita meningkat umur, keupayaan buah pinggang untuk berfungsi juga makin berkurang. 

Statistik menyatakan 2400 kes baru kegagalan buah pinggang dilaporkan dan kes baru di kalangan golongan berumur 60 hingga 65 tahun menunjukkan peningkatan 25%

Faktor utama yang menyebabkan buah pinggang bengkak dan rosak ialah kencing manis dan tekanan darah tinggi. Bila buah pinggang dah rosak teruk, pesakit perlu jalani proses dialisis supaya mereka dapat jalani kehidupan harian dengan lebih sempurna.

Selalunya mereka yang mempunyai kerosakan buah pinggang terpaksa menjaga pemakanan. Akibatnya ramai daripada mendapat kekurangan zat makanan dan akhirnya kerap penat dan lesu. 

Oleh itu, Nad ingin cadangkan satu suplimen yang sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai buah pinggang. Jangan risau kerana anda tidak perlu menelan pil-pil atau kapsul. Anda cuma perlu mengambilnya satu sudu sehari. 

Suplimen yang Nad cadangkan ini ialah VIVIX. Vivix ialah minuman kesihatan yang mengandungi polifenol. Polifenol akan membantu meningkatkan tenaga bagi mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang.Jangan risau kerana Vivix adalah SANGAT SELAMAT untuk mereka yang sakit buah pinggang kerana ia didatangkan dalam bentuk cecair.

Jika anda ingin mencuba Vivix sekarang, boleh terus hubungi Nad.

NAD
CALL/SMS/WHATSAPPS 019-2639545
prop2102@gmail.com

No comments:

Powered by Blogger.