WAH!CARA INI MEMANG BERKESAN HILANGKAN MIGRAIN TANPA MAKAN UBAT

Migrain ni datangnya dari perkataan Perancis iaitu bermaksud "sakit sebelah kepala". Biasanya mereka yang mengalami migrain akan sakit di sebelah kepala sahaja. Migrain tidak boleh hilang dalam masa 2-3 jam tetapi ia memakan masa lebih dari sehari.

Ada yang lebih kronik,migrainnya akan berlarutan sehingga 2-3 hari. Kebiasannya, mereka yang alami migrain akan mengambil ubat tahan sakit. Memang terlalu sakit sehingga nak tidur pun terganggu.Pengalaman kawan Nad, beliau ambil 2 biji ubat tahan sakit setiap 2 jam kerana terlalu sakit disebabkan migrain. Memang nampak sangat terlalu bergantung dengan ubat. Bahaya tau jika pengambilan ubat tahan sakit yang tidak terkawal dimana ia boleh merosakkan buah pinggang.

PUNCA MIGRAIN YANG RAMAI BELUM TAHU

Disini Nad senaraikan 6 punca migrain yang dah dikenalpasti menjadi penyebab migrain :

1) Pengambilan ubat hormon seperti pil perancang dan terapi hormon

2) Mengambil penambah perasa dalam makanan seperti bahan pengawet dan monosodium glutamate.

3) Mengambil minuman beralkohol dan berkafein dengan berlebihan

4) Sentiasa mengalami tekanan daripada faktor persekitaran

5) Sensitif kepada cahaya seperti lampu yang terang dan silau matahari

6) Sensitif kepada bau yang terlalu kuat

7) Waktu tidur yang tidak menentu

Semestinya migrain tidak mempunyai UBAT yang spesifik.Penawar migrain yang paling terbaik adalah dengan mengawal punca migrain sahaja. Jika anda mengambil ubat tahan sakit, kesannya hanya sementara dan migrain akan datang semula.

Ada pendapat yang mengatakan bahaya migrain adalah tanda awal kerosakan otak. Sejauh mana kesahihannya masih tidak tahu.

Walau apa pun, selain berusaha untuk mengawal punca dan simptom migrain, anda boleh juga mengambil suplimen iaitu SET MIGRAIN SHAKLEE bagi membantu mengurangkan isu migrain ini.

Set yang dicadangkan mengandungi B COMPLEX, OSTEMATRIX dan OMEGA GUARD.KELEBIHAN SET MIGRAIN SHAKLEE BERBANDING PRODUK LAIN

1) Membantu mengurangkan  risiko serangan migrain.

2) Mencegah penyakit lain seperti strok dan tekanan

3) Meredakan tekanan

4) Membantu mengelakkan  kekejangan pada pembuluh darah yang menyebabkan migrain

5) Menguatkan sistem saraf dan otot.

6) Mengurangkan radanng atau kesakitan akibat migrain

7) Melancarkan peredaran darah ke seluruh tubuh terutamanya otak.

Kepada anda yang hanya bergantung pada ubat untuk redakan migrain, anda masih belum terlambat untuk tersedar hari ini.

Dengan mengamalkan SET MIGRAIN Shaklee ini, anda bukan sahaja boleh menghilangkan migrain malah dapat memiliki tahap kesihatan yang optimum tanpa bantuan ubat.

Memang beruntung sangat jika anda cuba set ini sekarang. Dapatkannya sekarang daripada Nad. Cuma perlu SMS atau WHATSAPP sahaja nombor tertera di bawah.


NAD 019-2639545

Anda juga mempunyai pilihan untuk membuat pesanan sendiri melalui ONLINE sahaja. Klik di bawah untuk buat pesanan SET MIGRAIN SHAKLEE.


No comments:

Powered by Blogger.