KETAHUI 3 TIPS MENYUSU SAMBIL BEKERJA, EMOSI STABIL DAN SUSU MENCURAH-CURAH

09:07:00
Nad ingin kongsikan pengalaman daripada anak didik TeamBintang sendiri. Macam mana beliau menyusukan anak di samping bekerja. Jom baca tips beliau kongsikan ini❤️

“Alhamdulillah sepanjang menyusukan Mia dan Dhia banyak perkara yang Sue belajar. Bukan senang nak jadi ibu bekerjaya dan fully breastfeed anak. 

Tipulah kalau Sue cakap Sue tak pernah alami detik-detik di mana susu tiba-tina merudum dan stok EBM pula makin menyusut. Tapi sebagai seorang ibu yang profesional (cewah...😎) Sue cuba relax dan meng’google’ apa yang patut Sue buat untuk buat susu badan meriah.

Dari apa yang Sue baca dari Mr. Google, pemakanan, mood ibu dan masa mengepam mempengaruhi kuantiti susu badan.

So apa yang Sue buat lepas dapat info dari Mr. Google??

1. Amalkan makanan yang bertindak sebagai milkbooster. Antara makanan yang Sue pernah amalkan ialah kurma, susu, sawi, lobak putih dan banyakkan minum air kosong. Sekurang-kurangnya 3 liter sehari.

2. Sewaktu mengepam atau pun direct feeding, Sue akan cuba tengok video yang lucu untuk buat Sue happy. Selain tu Sue tengok gambar-gambar anak yang buat Sue senyum sorang2. Sedar ta sedar susu keluar memancut-mancut. Wow!!! Rasa syukur sangat macam nak jerit yahoooo!!!! Alhamdulillah...

3. Betulkan balik masa mengepam dan cuba untuk konsisten masa mengepam setiap hari. Cuba untuk tak skip waktu mengepam. Cuba apply kan konsep demand vs supply dalam penyusuan.Siapa yang pernah alami masalah macam Sue boleh try tips ni. Semoga korang dimurahkan rezeki dengan susu yang melimpah ruah”

Secara keseluruhannya,Nad memang setuju sangat dengan semua tips ini. Ramai ibu yangi mengalah awal dan menolak sepenuhnya untuk susukan bayi.

Nad pun amalkan 3 tips di atas dan juga mengambil suplimen untuk bantu proses penyusuan. Sebab apa Nad ambil suplimen? Sebabnya Nad sangat perlukan tenaga dan emosi yang stabil bagi menghasilkan susu untuk bayi.

Alhamdulillah dengan pengambilan suplimen,secara tak langsung ia memberikan tenaga dan dapat menstabilkan emosi.

Suplimen tidak akan menambahkan susu jika kita tidak betul-betul amalkan tips di atas.

Anda bolehlah cuba ye.

Semoga perkongsian ini dapat membantu ibu-ibu semua untuk terus menyusukan bayi.

Jika anda memerlukan bantuan konsultasi mengenai suplimen ibu menyusu,boleh hubungi Nad ye.

InsyaAllah Nad akan cuba bantu sebaik mungkin.

                          NAD 019-2639545

No comments:

Powered by Blogger.