KAEDAH RAWATAN PENYAKIT ALZHEIMER YANG TERBAIK

18:49:00
InsyaALLAH pada hari ini Nad akan kongsikan mengenai sejenis penyakit yang popular dikalangan warga emas iaitu penyakit Alzheimer.

Kalau korang nak tahu, kita semua berisiko untuk mendapat penyakit alzheimer bergantung kepada keupayaan otak masing-masing. Selalunya ia lebih berisiko untuk mereka yang lebih berusia dan berumur 65 tahun ke atas.Alzheimer atau sebutannya alz-zhai-me, merupakan sejenis penyakit penurunan fungsi saraf otak yang kompleks dan progresif. Anda tidak perlu risau kerana  penyakit Alzheimer bukannya sejenis penyakit berjangkit.

Penyakit Alzheimer adalah keadaan di mana daya ingatan seseorang merosot dengan teruknya sehinggakan pengidapnya tidak mampu mengurus diri sendiri. Penyakit Alzheimer bukannya `nyanyuk' yang sekadar satu proses penuaan. Sebaliknya, ia adalah sejenis masalah kesihatan yang amat menyeksakan dan perlu diberikan perhatian.

SIMPTOM PENYAKIT ALZHEIMER

1 - Hilang keupayaan untuk menerima info dan maklumat baru
     Contoh : lupa appointment, bertanya soalan sama berulang kali, lupa jalan yang biasa dilalui 
     ( balik rumah)

2- Hilang keupayaan untuk berfikir 
    Contoh : bahaya memegang cerek panas, tak boleh plan aktiviti yang hendak dibuat 
   
3- Hilang keupayaan mengenal pasti objek ( bukan disebabkan oleh rosak penglihatan) 
    Contoh : tak kenal ahli keluarga sendiri, tak boleh pakai baju sendiri

4- Keupayaan membaca, menulis dan bercakap terjejas 
    Contoh : hilang perkataan yang hendak disebut, typo

5- Perubahan personaliti dan tingkah laku 
    Contoh : hilang rasa kesian, taknak bersosial, hilang mood


APA TERJADI KEPADA OTAK PESAKIT ALZHEIMER?

Saiz otak tersebut bukan saja mengecut malah, malah ia dipenuhi dengan gumpalan protein yang luar biasa yang dipanggil plak amiloid dan serat yang berbelit-belit.

Amiloid protein yang membentuk sel-sel plak protein dipercayai menyebabkan perubahan kimia otak. Kemusnahan sel-sel saraf ini menyebabkan neurotransmitter yang berfungsi menyampaikan mesej dari satu neuron pada neuron lain terjejas.


APAKAH RAWATAN ALZHEIMER YANG TERBAIK?

Kajian yang dilakukan oleh pakar pada tahun 2015 mendapati dengan memberikan RESVERATROL dalam dos yang tinggi kepada pesakit Alzheimer, tahap kemererosotan fungsi otak semakin berkurangan dan ada yang terus berhenti. 

Resveratrol yang terbaik sekarang ada dalam VIVIX Shaklee. Kandungan resveratrol adalah yang paling tinggi setakat ini dan ia telah diuji selamat dan berkesan untuk semua.

Resveraterol Vivix juga mengurangkan keradangan di otak. Otak pesakit Alzheimer biasanya mengalami kerosakan disebabkan oleh keradangan akibat protein yang tergumpal di dalam otak.
BAGAIMANA NAK ORDER VIVIX?

Penyelesaian bagi masalah anda ada di depan mata sekarang. Jangan berpaling lagi dan segeralah selesaikan ia .

Boleh hubungi Nad 

NAD

CALL/SMS/WHATSAPPS 019-2639545

prop2102@gmail.comNo comments:

Powered by Blogger.