RAWATAN HILANGKAN KAKI BENGKAK SEMASA HAMIL SUPAYA MAMPU TRAVEL BERHARI-HARI

0 Comments
Siapa pernah alami kaki bengkak semasa hamil? Nad mengaku yang Nad memang tergolong dalam mereka yang alami kaki bengkak semasa hamil.



Tetapi, hanya untuk anak pertama sahaja tau sebabnya semasa anak kedua dan ketiga, Nad cepat-cepat amalkan produk untuk hilangkan bengkak kaki semasa hamil.

Kaki bengkak semasa mengandung memang merisaukan. Lebih-lebih lagi jika ia merasa tegang dan sakit. Kadang-kadang sehingga terpaksa memakai kasut bersaiz besar dari biasa.

Nad dah kenalpasti kenapa kaki bengkak semasa hamil. Sebenarnya mengikut pengalaman sendiri,hihi. Selalunya jika Nad duduk terlalu lama ataupun berdiri terlalu lama, memang kaki bengkak ibarat "kaki gajah". Sakitnya memang tak tertahan-tahan. Boleh menangis wooooo.

Setiap kali pergi check up, mesti nurse akan tanya kalau-kalau ada masalah bengkak kaki semasa hamil. Sebenarnya, kaki bengkak semasa hamil ni merbahaya kerana ia mengundang risiko tekanan darah tinggi.

Sebab itulah semasa anak kedua dan ketiga, Nad cepat-cepat ambil langkah untuk mengatasi bengkak kaki. Yang pertamanya Nad akan ambil produk hilangkan bengkak kaki semasa hamil. Nad bagi 5 bintang kepada produk Shaklee kerana memang langsung tiada bengkak kaki semasa hamil

Kalau nak tahu, Nad ambil Vitalea, B Complex, Vitamin C, Ostematrix, ESP dan Omega Guard. Nampak banyak kan? Nad memang sanggup telan ni banyak-banyak daripada menanggung sakit kaki bengkak  berhari-hari.



Kelima-lima produk ini dikenali juga sebagai SET HAMIL SHAKLEE. Memang rasa berbaloi sangatlah mengamalkan kesemua produk ini.

Jom korang try tengok video Kak Ainul ni yang sedang hamil tapi mampu travel berhari-hari tanpa masalah bengkak kaki.



Kak Ainul ni memang amalkan Set Hamil Shaklee sepenuhnya semasa mengandung 9 bulan. Alhamdulillah dengan ini, ia menjadi cara atasi kaki bengkak semasa hamil.

Selain daripada amalkan SET HILANGKAN BENGKAK KAKI ini,korang juga mesti amalkan 5 tips untuk hilangkan bengkak kaki semasa hamil ini iaitu :

1) Kurangkan pengambilan garam

2) Elakkan berdiri terlalu lama

3) Sila tinggikan kedudukan kaki ketika tidur

4) Banyakkan minum air putih

5) Rendamkan kaki dalam air panas

Tapi kepada ibu-ibu yang merasakan bengkak kaki itu diiringi dengan rasa tegang, merah, panas dan sakit ( lebih-lebih lagi jika hanya sebelah kaki), silalah dapatkan rawatan doktor dengan segera.

Apa yang ingin Nad katakan disini, jangan tunggu sehingga kaki bengkak barulah ingin mencari produk hilangkan bengkak kaki ini. Cubalah untuk amalkan seawal mengandung. InsyaALLAH proses kehamilan akan menjadi satu saat yang terindah kerana bebas daripada sebarang masalah semasa hamil.

Inilah masanya untuk membuat keputusan sama ada ingin membiarkan sakit bengkak kaki itu begitu sahaja ataupun terus order set ini dengan Nad. Nad sentiasa menanti korang hubungi Nad.

NAD
CALL/SMS/WHATSAPPS 019-2639545
prop2102@gmail.com

Jom baca sini :









You may also like

No comments: