RAWATAN EKZEMA ORANG DEWASA SEHINGGA DAPAT TIDUR LENA SETIAP MALAM

04:52:00

Penyakit ekzema disifatkan sebagai kecacatan fungsi penghadang kulit yang menyebabkan alahan kulit. Ekzema ini menyebabkan kulit kering dan gatal sehingga asyik menggaru. 

Tahap kegatalan akan meningkat apabila kulit semakin kering dan jika digaru berulang kali boleh menyebabkan lapisan kulit terkoyak. Nad cukup kesian kepada mereka yang mempunyai penyakit ekzema. 

Ada sorang kawan ni mengadu yang kegatalan kulit melampau sehingga beliau tidak boleh tidur malam. Beliau dah cuba pelbagai ubat gatal kulit tetapi tiada satu pun yang berjaya hilangkan gatal kulit. Badannya penuh dengan tanda-tanda luka kesan dari menggaru.

Sebenarnya penyakit ekzema ini biasanya dihidapi oleh kanak-kanak tetapi orang dewasa tidak terkecuali terutamanya wanita. Kesan penyakit ekzema biasanya boleh dilihat pada bahagian muka, pelipat siku, belakang lutut, leher, pergelangan tangan dan kaki.

Ada sesetengah wanita yang berasa rendah diri kerana mempunyai ekzema di muka sehingga sanggup tidak keluar rumah. Terdapat juga yang terpaksa mengasingkan diri kerana bimbang berjangkit dengan orang lain. Walaupun ekzema tidak boleh berjangkit melalui sentuhan, sesetengah orang mungkin tidak mempunyai pengetahuan mendalam mengenai penyakit ekzema.

FAKTOR PENYAKIT EKZEMA GATAL KULIT

Terdapat 2 faktor yang menyebabkan ekzema iaitu :

1) Keturunan

2)Sistem imun badan yang lemah sehingga sensitif kepada perubahan persekitaran.


RAWATAN EKZEMA ORANG DEWASA YANG PALING SELAMAT

Oleh itu, Nad nak cadangkan rawatan ekzema dewasa yang sangat selamat dan bebas bahan kimia. Rawatan ekzema ini berfokus kepada proses pemulihan kulit di bahagian dalaman dan luaran.

Anda hanya perlu guna SET EKZEMA SHAKLEE ini yang memerlukan anda konsisten sehingga betul-betul bebas ekzema.Set Ekzema Shaklee ini mengandungi :

1) Vivix

2) Omega Guard

3) Vitamin C

5) Krim Herbal Blend

6) Basic H

8) Nutriferon

KEBAIKAN SET EKZEMA SHAKLEE

1) Membantu mengurangkan rasa gatal pada kulit

2) Membantu proses pemulihan kulit

3) Menguatkan sisten imun badan

4) Melindungi sel kulit daripada rosak

5) Membantu melembabkan kulit

6) Mengelakkan jangkitan kumanSelalunya di farmasi terdapat ubat ekzema yang mengandungi bahan kimia merbahaya dan steroid. Kadangkala terdapat pesakit ekzema yang tidak tahan ubat untuk gatal kulit itu dan menyebabkan ekzema menjadi lebih teruk.

Dengan itu, nasihat Nad ialah dengan amalkan SET EKZEMA ini yang tentunya semulajadi dan selamat. 

Cuba lihat beberapa testimoni sembuh dari penyakit ekzema tanpa perlu makan ubat ekzema yang dijual di pasaran.
Nad percaya, hidup anda tak akan sama seperti sebelum ini apabila membuat keputusan untuk cuba set ekzema ini.

Boleh hubungi Nad bila-bila masa sahaja untuk sebarang konsultasi dan info lanjut.No comments:

Powered by Blogger.