NAK AWET MUDA?SAYA DAH CUBA PRODUK INI, MEMANG BERKESAN

15:34:00
Ramai yang suka merahsiakan umur mereka. Kenapa ye?malu ye nanti orang teka umur kita lebih tua dari sebenarnya..hahaha

Sebenarnya ini bukan isu besar pun, kita boleh je nak jadikan kulit kita lebih muda daripada biasa. Kalau nak tahu, kulit baru akan muncul ke lapisan epidermis setiap 28 hingga 30 hari. Apabila usia kita meningkat, kulit baru akan mengambil masa yang lebih lama untuk bertukar.

Sebenarnya proses penuaan kulit pasti berlaku kepada sesiapa sahaja. Apa yang penting, apakah cara untuk kita lambatkan proses penuaan tersebut.

Disini Nad share 3 faktor yang menyebabkan kulit akan lebih cepat berkedut :

PERTUMBUHAN KOLAGEN AKAN MENURUN

Kolagen adalah komponen utama di dalam kulit. Kolagen akan menyokong kulit dan mengekalkan keanjalan kulit. Tetapi, semakin usia kita meningkat penghasilan kolagen akan semakin berkurang. Ini akan menyebabkan kulit akan cepat berkedut.

PHOTO AGING

Proses "photo aging" ini adalah proses dimana berkurangnya kolagen serta serat elastin kulit akibat pendedahan pada sinar UV.

Kesan radiasi UV ini akan menyebabkan kulit kelihatan lebih kering, kasar dan kedutan akan lebih menonjol.

SERANGAN RADIKAL BEBAS

Radikal bebas terdapat di persekitara kita dan ia juga akan terjadi akibat kita tidak mengamalkan gaya hidup sihat.  Radikal bebas ini akan bertindak menyerang sel, merosakkan gentian kolagen dan elastik di dalam kulit.


Disebabkan 3 faktor yang menyebabkan kulit cepat berkedut ini, Nad mengambil inisiatif untuk mengambil SUPLIMEN SHAKLEE bagi mencegah dan melambatkan kulit berkedut.

Nad mengambil produk untuk kesihatan di luar dan dalaman.

Untuk luaran, Nad mengambil produk Nutriwhite Shaklee.Produk ini mengandungi 7 jenis item tetapi Nad hanya mengambil 3 jenis dahulu buat masa ini.

Antara yang Nad ambil ialah seperti di bawah :

Gentle Deep Foaming Cleanser ialah pencuci yang lembut dan segar yang diformulasi khas untuk menyucikan kulit kita 
Overnight Renewal Whitening Cream akan membekalkan nutrien yang diperkaya dengan sumber semulajadi di saat kita sedang tidur. Kulit yang kering akan kelihatan lebih lembut dan cerah berseri pada keesokan harinya.

Ultimate Protection Whitening Lotion akan membantu melindungi kulit di siang hari daripada pancaran sinaran matahari.Untuk dalaman pula, Nad ambil SET KULIT yang terdiri daripada ESP, VIVIX, VITAMIN E dan VITAMIN C.

Merupakan antioksidan yang membantu mencegah dan melindungi sel-sel kulit daripada serangan radikal bebas 
ESP merupakan protein soya yang membantu menanjalkan kulit dan menghilangkan parut jerawat

Vitamin C akan membantu meningkatkan penghasilan kolagen dan seterusnya kulit akan menjadi lebih tegang dan anjal

Vitamin E akan melindungi kulit daripada radikal bebas dan membuatkan kulit lebih awet muda


Walaupun nampak banyak sangat yang perlu diamalkan tetapi Nad sangat puas hati. Nad dah tak perlu risau tentang parut-parut jerawat di muka kerana automatik semuanya akan hilang selepas amalkan semua produk ini.

Lagi satu, Nad tak perlu risau tentang kandungan bahan merbahaya di dalam suplimen ini yang mungkin merosakkan kulit kerana dah terbukti semua kandungannya adalah SELAMAT.

Kepada anda yang berminat juga untuk dapatkan kulit awet muda, apa kata hubungi Nad sekarang. Nad akan bantu memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda.


NAD
CALL/SMS/WHATSAPPS 019-2639545
prop2102@gmail.com

No comments:

Powered by Blogger.