Setiap kali hendak berpantang, mesti mak nasihatkan Nad supaya elakkan daripada stress. Beliau ingatkan elakkan untuk marah-marah anak dan suami dan jangan terlalu banyak buat kerja rumah.


Semua ini adalah untuk elakkan MEROYAN!

MEROYAN BERLAKU DALAM KELUARGA YANG MEMPUNYAI SOSIOEKONOMI RENDAH

Meroyan adalah istilah yang lazim didengari terutama sekali apabila bercakap tentang ibu lepas bersalin. Kajian yang dilakukan mendapati bahawa kebanyakan kes meroyan berlaku dalam keluarga yang mempunyai sosioekonomi rendah, kekurangan sokongan daripada ahli keluarga , kekangan masa untuk diri sendiri dan masalah pemakanan.

Nad takut sangat bila mak sebut tentang meroyan. Mak kata kalau dah meroyan, benda tu akan jadi kat kita sampai bila-bila. Memang akan jadi efek lebih teruk.

BERUBAH UNTUK MENCUBA SET BERPANTANG SHAKLEE

Sebab itu, untuk proses berpantang ketiga ni, Nad amalkan SET BERPANTANG SHAKLEE. Dah ramai yang cuba set berpantang ini dan rata-ratanya sangat puas hati dan bersetuju yang set berpantang Shaklee sangat bagus untuk ibu berpantang.

Sebaik sahaja bersalin, Nad terus ambil set berpantang ini. Nad ambil secara konsisten dari hari pertama sehingga 60 hari selepas bersalin.

Alhamdulillah, banyak kesan yang Nad perolehi iaitu :

1) Luka bersalin sembuh dalam masa 7 hari

2) Badan sangat bertenaga

3) Rahim cepat kecut

4) Susu banyak

5) Anak tiada masalah jaundis kronik

6) Tidak stress

MACAM MANA NAK DAPATKAN SET BERPANTANG SHAKLEE?

Bersyukur sangat sebab ditemukan dengan set berpantang yang bagus ini. Kepada bakal ibu yang masih mencari set berpantang yang sesuai, Nad cadangkan anda cuba ambil set berpantang Shaklee. Nad berani bagi jaminan 100% yang anda pasti puas hati.



Kalau nak cuba, boleh terus hubungi Nad untuk dapatkan info lanjut.

NAD
CALL/SMS/WHATSAPPS 019-2639545
prop2102@gmail.com



























Kalau nak tahu, kali pertama Nad beli mealshakes kira-kira 5 tahun lepas. Masa tu, Irfan ni kerap sangat batuk dan selsema. Dan selalu juga Irfan terpaksa ditahan di wad sebab jangkitan kuman di paru-paru.

Sejak itu, Nad mencari suplimen yang boleh bantu untuk kuatkan sistem imun Irfan. Nad tak berani nak beli suplimen sebarangan tanpa info yang bagus.


TERBELI SUPLIMEN MENCEGAH ANAK BATUK

Akhirnya, bila dok skrol-skrol kat fb ni, nampaklah ada yang jual MealShakes ni. Katanya boleh bantu mencegah anak batuk dan selsema.

Masa tu Nad belum lagi jadi ahli Shaklee. Jadi terpaksa beli dengan orang lain dengan harga bukan ahli.



Kali pertama je minum Mealshakes, Irfan suka sangat. Nad campurkan ke dalam susunya setiap hari.

Lepas 6 bulan ambil Mealshakes,Irfan tak pernah batuk pun. Kalau tidak, sebulan sekali mesti berulang ke hospital. 

JIMAT RUPANYA....

Mealshakes ni jimat juga sebab tahan sampai lebih 6 bulan. Almaklumlah masa tu baru sorang anak kan. Ni sekarang dah anak 3, satu tin mealshakes tahan sebulan je. 

Alhamdulillah sampai sekarang diusia Irfan 6tahun, Nad masih berikan dia minum Mealshakes. 

Mealshakes ni hanya suplimen je. Nad masih berikan Irfan makanan yang seimbang. Masih elakkan Irfan mengambil junk food.

InsyaAllah dengan ikhtiar Nad berikan Mealshakes untuk anak-anak, mereka akan sentiasa sihat.

Anak sihat, ibu pun senang hati kan.

JOM BERIKAN MEALSHAKES KEPADA ANAK-ANAK

Ada ke ibu-ibu kat sini yang nak cuba juga berikan Mealshakes dekat anak-anak. Produk Shaklee ni sebenarnya tidak perlu diragui lagi sebab memang dijamin berkesan dan selamat.

Anda pastinya ibu yang bijak kerana memilih yang terbaik untuk anak. Boleh hubungi Nad untuk info lanjut dan membuat pesanan

prop2102@gmail.com

Sebelum ini Nad tak pernah guna sebarang krim malam. Mungkin sebab dulu tak rasa penting sangat untuk jaga kesihatan kulit muka. Almaklumlah kulit masih muda dan tiada sebarang masalah. 

Bila usia dah menginjak 30an ni, Nad mula rasa pentingya untuk ambil krim malam setiap hari. Akhirnya Nad pilih krim malam Nutriwhite. 

  • Bertindak sepanjang malam untuk memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit
  • Linden membekalkan khasiat dan melembapkan lapisan kulit paling dalam
  • Scullcap mencerahkan dan melegakan keradangan kulit
  • Vitamin C aktif mengurangkan jeragat dan cela serta mengembalikan kecantikan kulit
  • Kulit terasa lebih halus, lebih lembut dan tampak lebih berseri apabila anda bangun daripada tidur pada keesokan harinya


RASA JANGGAL NAK PAKAI KRIM MALAM

Dah alang-alang memang mengamalkan produk Nutriwhite, jadi teruslah ambil satu set termasuk krim malam.

Mula-mula rasa janggal juga nak guna krim malam. Rasa macam tepek bedak masa tidur. Rasa tak selesa.

Tapi selepas seminggu cuba, dah semakin OK dan terbiasa. Apa yanng Nad dapat rasakan yang kulit ni makin licin dan cerah. Jeragat kat pipi ni pun makin pudar.

Wahhhh..!!! memang berbaloi lah pakai krim malam ni.



PRODUK KULIT YANG MENJIMATKAN

Lagi satu Nad perasan yang krim malam Nutriwhite ni memang menjimatkan. Bayangkan Nad dah guna hampir 3 bulan tapi masih berbaki separuh bekas.

Patutlah ramai yang pilih produk Nutriwhite. Kesan dia memang superb sangat. Kalau nak tahu, Nad ambil set asas iaitu pencuci muka, krim siang dan krim malam. 

Nad bukannya jenis yang rajin sangat untuk guna satu set. Tapi ramai yang bagi feedback jika ambil satu set Nutrwhite ni kesannya dia lagi bagus. Kulit pun gebu je.

Disini Nad kongsikan 2 testimoni mereka yang sangat berpuas hati dengan krim malam Nutriwhite Shaklee.

Jeragat di pipi dah makin menipis


Kulit rasa lembut selepas bangun pagi

DIJAMIN SELAMAT DAN BERKESAN

Sekali sahaja anda cuba krim malam Nutrwhite ni, pasti anda akan sangat puas hati. Nad yakin anda akan terus beli krim malam Nutrwhite ini bila anda dah rasa sendiri kesannya.

Produk Nutriwhite ini bebas daripada bahan kimia merbahaya dan ianya telah dijalankan ujian klinikal. 

Pelaburan anda untuk guna produk Nutriwhite ini pastinya berbaloi. Bertindaklah sekarang dengan hubungi Nad bagi dapatkan satu set produk Nutriwhite termasuk krim malam.

Nad akan sentiasa membantu

019-2639545

prop2102@gmail.com

Ramai yang mengganggap batuk, demam dan selsema itu sebagai masalah biasa bagi kanak-kanak. Jangan ambil mudah ye kerana kemungkinan besar ia adalah simptom pneumonia.

Di Malaysia, pneumonia kanak-kanak adalah masalah yang kerap ditemui. Nad pernah berhadapan dengan isu pneumonia pada anak. Ketika itu anak Nad iaitu Auni berumur 1 tahun dan terpaksa ditahan di wad. Auni pernah mengalami jangkitan kuman pada paru-paru dan terpaksa diberikan rawatan rapi di hospital.



Sebenarnya pneumonia yang Auni  alamiberpunca daripada batuk dan selesema yang berpanjangan. Ini menyebabkan saluran udara pada paru-paru dipenuhi nanah dan lendir. Kesannya, ia tidak dapat berfungsi dengan baik.

Antara ciri-ciri penumonia pada Auni iaitu :

1) Demam, batuk lebih seminggu kadangkala demam saja diikuti batuk yang tidak surut selama tiga hari

2) Demam dan batuk serentak.

3) Auni tidak aktif dan kurang selera makan

4) Bernafas laju dan kelihatan tercungap-cungap.


Selepas di bawa ke hospital, doktor sahkan Auni mendapat pneumonia dan perlu jalani rawatan di hospital. Alhamdulillah, selepas seminggu mendapatkan rawatan, Auni kembali sihat.

Selepas itu, Nad cuba mencari suplimen untuk mencegah pneuomonia untuk kanak-kanak. Nad tidak mahu sejarah jangkitan kuman pada paru-paru berulang kembali.

Antara suplimen untuk mencegah penumonia yang Nad amalkan untuk anak-anak ialah Omega Guard, Nutriferon danChewable Vitamin C.

Alhamdulillah, hasil konsisten dengan suplimen mencegah pneumonia ni, anak-anak Nad tidak lagi mendapat batuk dan selsema berpanjangan. Nad pu  tak susah hati untuk bekerja dan tidak perlu lagi kerap mengambil cuti.

Disebabkan itu, Nad juga ingin membantu ibu-ibu yang ingin mencegah anak mendapat pneumonia untuk mencuba set ini. InsyaALLAH ianya selamat untuk anak anda,

Banyak manfaat yang boleh diperolehi daripada suplimen untuk anak pneumonia ini daripada mengamalkan ubat semsa sakit. Hasil yang anda akan perolehi tidak setanding dengan jumlah yang dilaburkan.

Yang paling penting adalah kesihatan anak-anak. Cubalah dulu untuk kepastian.

Sekiranya anda ingin beli, boleh hubungi Nad untuk dapatkan konsultasi lanjut.

NAD 
CALL/SMS/.WHATSAPPS 019-2639545
prop2102@gmail.com


Kepintaran bukan hanya genetik. Kepintaran juga bergantung pada sejauh mana kita sebagai ibu bapa berusaha melahirkan anak pintar.



Jika masih bayi, kita boleh ransangnya sejak di dalam kandungan lagi. Banyak kaedah yang kita boleh gunakan seperti membacakannya buku atau memperdengarkan muzik kepadanya apabila kandungan berusia empat bulan ke atas.

PEMAKANAN SEIMBANG UNTUK ANAK SETAHUN KEATAS

Jika anak telah berusia satu tahun ke atas, selain merangsang dengan bahan bacaan dan stimulasi lain, kita sebagai ibu bapa perlu menjaga pemakanan mereka. Pemakanan yang seimbang sangat penting supaya otak mereka berkembang dengan cerdas.

Selain itu, berikan suplimen untuk mencerdaskan otak anak. Nad memang menyediakan vitamin otak untuk anak satu tahun keatas. Bagi Nad, vitamin otak paling bagus ialah OMEGA GUARD Shaklee.




APAKAH AJAIBNYA OMEGA 3 INI?

Kandungan Omega 3 merupakan makanan terbaik untuk perkembangan otak anak. Dulu Nad ragu-ragu juga untuk berikan Omega Guard. Tetapi selepas ramai yang bersetuju  ianya vitamin otak yang bagus, terus Nad beli dan berikannya kepada anak-anak.

Kandungan EPA dan DHA dalam minyak ikan Omega Guard merupakan suplimen otak untuk anak sekolah yang bagus. InsyaALLAH, jika betul-betul amalkan vitamin untuk otak ini, anak akan lebih mudah mengingat apa yang guru ajar di sekolah.

Anak-anak Nad memang suka makan Omega Guard sejak umur mereka setahun lagi. Kalau tak percaya, boleh lihat video di bawah.



Selain berfungsi sebagai suplimen unyuk mencerdaskan otak anak, Omega 3 juga dapat membantu menguatkan sistem imun badan anak-anak. Nad memang berikan Omega Guard kepada anak-anak jika mereka demam, batuk dan selsema. Alhamdulillah cepat ke sihat.

BUKAN SUPLIMEN OTAK YANG BIASA-BIASA

Nad yakin, ibu-ibu di luar sana pun pastinya ingin berikan yang terbaik untuk kecerdasan otak anak-anak. Janji Nad kepada anda semua, Omega Guard Shaklee bukanlah suplimen yang biasa-biasa.

Walaupun dah terlalu banyak suplimen untuk otak anak yang dijual, tetapi Omega 3 Shaklee ni memang lain kesannya. 

Paling penting sekarang, anda dapatkan sebotol dulu untuk berikan kepada anak. Tidak perlu risau kerana produk Shaklee mempunyai jaminan kualiti dan setiap produk kami telah menjalani kajian saintifik.

Boleh hubungi Nad sekarang supaya anda tidak terlepas peluang untuk berikan suplimen untuk mencerdaskan otak anak ini.


NAD
CALL/SMS/WHATSAPPS 019-2639545
prop2102@gmail.com